Meniu navigare
Archive

Utilizatori Online

Avem 266 vizitatori online
Total 15396182 vizite din 30.09.06

Discurs Ziua Eroilor PDF Listare E-mail

Pentru români, Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului înseamnă și Ziua Eroilor. O zi în care trebuie să ne amintim, cu profundă recunoștință, de toți cei care s-au jertfit ca să existăm de-a lungul istoriei, ca să avem o țară întreagă independentă și suverană, în care să trăim liberi. Datorăm această zi celor care au făcut România Mare și care, la 4 mai 1920, printr-un decret-lege, au stabilit ca sărbătoarea Înălțării să fie și Ziua Eroilor. În acea vreme, abia întregită și recunoscută în concertul statelor naționale europene, România a fost primul dintre ele care a onorat pe eroii străini deopotrivă cu propriii săi eroi, aliniindu-se, prima, prevederilor Tratatului de la Versailles. Acest act, venit după o conflagrație în care pierdusem mai bine de un milion de vieți, a dovedit - deopotrivă - tărie, înțelepciune și onoare.

         Aș vrea să mai amintesc un fapt, puțin cunoscut, petrecut în mai 1923, odată cu instituționalizarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol I. Atunci, au fost aduse 10 sicrie, de pe cele mai crâncene fronturi pe care au luptat românii. Un elev, Amilcar Săndulescu, orfan de război și cel mai bun elev din liceele militare, a fost chemat să aleagă, din cele zece, sicriul ce avea să fie îngropat în cripta Memorialului. După slujba religioasă, copilul s-a oprit la sicriul al patrulea, pe care l-a atins și a spus: „Acesta este tatăl meu! Doamne, Dumnezeule, ai în pază pe toți eroii neamului, ai și pe tatăl meu!". Mi-aș dori să avem astăzi, printre noi, mai mulți oameni care să aibă tăria și demnitatea pe care le-a arătat acel copil, acum 85 de ani.

         N-aș vrea să uităm de cei mai apropiați zilelor noastre, al căror sacrificiu, din decembrie 1989, ne-a redat libertatea de care ne bucurăm astăzi și statutul de stat european.

         Istoria noastră - destul de sinuoasă, altfel - este așezată pe multe sacrificii de vieți și scrisă de oameni care au știut servi interesul național. Și unii, și ceilalți au fost animați de sentimente și principii pe care, astăzi, le vedem adesea târâte în derizoriu. Nu ne vom ridica la înălțimea lor, decât reînvățând să trăim cu demnitate, respectându-ne unii pe alții și valorile autentice pe care - har Domnului - încă le avem.

Ultima actualizare ( Thursday, 05 June 2008 )
 


Sesizați faptele de corupție ale personalului MAI la: 0800-806-806
-------------------------------------------
Integrare Europeană: 0800-802-007
      
                Noul website

        http://www.prefecturadambovita.ro/uploadfiles/2015/martie/telverde.pdf
      
        http://www.prefecturadambovita.ro/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=141
                    
       

PROGRAM AUDIENTE S.P.R.P.C.I.V

    MARTI ORELE 10:00 - 12:00

PROBA PRACTICA SE DESFASOARA

   CU PLECARE DIN PARCAREA

   OBORULUI TARGOVISTE


          
 
      

           INFORMARE CU
          PRIVIRE LA
        PLATA TAXELOR
       SI TARIFELOR
          AFERENTE
      PERMISELOR DE
         CONDUCERE 
               SI A

     PASAPOARTELOR
        
    
Pentru o navigare optimă,
    vă recomandăm folosirea
  unui browser  cu capabilități
          HTML5 și CSS3
 
    
   http://www.apostila.mai.gov.ro
                            

         ACCESEAZA AICI TELEFONUL
      CONSUMATORILOR SI PAGINA WEB